Atitudinea îți definește drumul in viață
„Fie crezi că poți, fie crezi că nu – ai dreptate”
~ Henry Ford Tweet
Schimbăm lumea în care trăim, atunci când ne schimbăm atitudinea față de lumea în care trăim. Concedierea mi-a impactat nu numai cariera profesională, ci și viata socială și cea personală. Brusc, a fost necesar să învăt cum să gestionez o astfel de situație, să găsesc un sens pentru care să continui, pentru care să mă ridic și să merg mai departe.
Luasem niște hotărâri în ceea ce privește viitorul meu. Nu îmi doream să mi-l mai petrec fără sens, în locuri de muncă nepotrivite sau lângă oameni nepotriviți. Voiam să-l fac să conteze atât pentru mine, cât și pentru ce-i din jur.
M-am întrebat mereu ce am învățat din experiențele prin care am trecut și tot timpul m-am canalizat asupra evoluției mele ca persoană. Învățasem în timp să am o atitudine optimistă și o minte deschisă pentru a putea să văd și să descopăr toate oportunitățile și beneficiile din situațiile dificile prin care am trecut sau trec.
Era limpede pentru mine că, rădăcinile succesului și a tot ceea ce urmează să întreprindem se află în minte. Pentru mine era necesară o repoziționare, o redescoperire a ceea ce sunt și de a pune în valoare potențialul celei care devenisem. Imaginea femeii de succes din mintea mea necesita a fi reconstruită.
Succesul nostru în viață începe sau se termină în funcție de atitudinea noastră, cu felul în care ne poziționăm, față de ceea ce ni se întâmplă. Putem să ne alegem atitudinea pe care să o avem în orice împrejurări. Este vorba despre un proces, pornind de la ceea ce gândim, cuvintele pe care ni le spunem, convingerile pe care le avem și pe care ni le putem schimba și acțiunile pe care le întreprindem pentru a ajunge la rezultatele pe care ni le-am propus.
Toate situațiile nefavorabile prin care am trecut m-au făcut să înțeleg puterea atitudinii manifestate și importanța întregului proces prin care trecem în astfel de situații.
Și, dacă e să luam fiecare element din acest proces, o să încep cu gândurile. Analizează care sunt gândurile care predomină în astfel de situații. În ce termeni gândești? Eșec sau succes? Probleme sau oportunități? Pentru mine a fost clar, ce s-a întâmplat era o oportunitate de a face și altceva. Toate gândurile mele se îndreptau acum către succes. Nu puteam să gândesc altfel, chiar dacă era necesar să o iau de la zero. Mi-am hrănit tot timpul mintea cu gânduri despre reușită.
Urmează cuvintele și convingerile care derivă din ceea ce ne spunem în mod repetat și în care ajungem să credem. Poate știi deja cuvintele, devenite celebre, ale lui Henry Ford, „Fie crezi că poți, fie crezi că nu – ai dreptate”. Ceea ce ne spunem în mod repetat va deveni adevărul nostru și se va transforma în convingeri, referitor la ceea ce credem în adâncul sufletului despre noi înșine. Cuvintele și convingerile noastre ne vor modela destinul. În final devenim ceea ce credem că vom deveni și succesul va fi direct proporțional.
Dar toate cele de mai sus fără acțiune nu au nicio valoare, trebuie să fim tot timpul conștienți de acțiunile pe care le întreprindem. Succesul începe cu primul pas, prima acțiune în direcția a ceea ce ți-ai propus și vrei să realizezi. Succesul pentru mine reprezentă o sumă a micilor realizări din seria de pași pe care mi-am propus să-i parcurg, pentru a mă îndrepta către ceea ce îmi doream acum de la viață.
Am învățat să nu îmi mai număr așa zisele „probleme”, ci să-mi adun binecuvântările, să-mi bifez oportunitățile și ceea ce am de învățat din toate situațiile nefavorabile pe care mi-a fost dat să le trăiesc.
Articole înrudit
Umanitatea în relațiile de muncă
Într-o lume care avansează rapid spre digitalizare și automatizare (care pot aduce beneficii semnificative atât…
Paraziții sociali și plagiatorii sau cei care își însușesc munca altora
Este frustrant să întâlnești oameni care își însușesc munca altora, respectiv își atribuie merite, deși…
Lasă un răspuns